Валери Симеонов отговаря по горещите теми за Анелия Велева, за Асеновград и за Слънчев бряг


Валери Симеонов отговаря по горещите теми за Анелия Велева, за Асеновград и за Слънчев бряг
Снимка: БНТ
27 Юли 2017, Четвъртък


Немалка част от плажовете по морето са свързани с известни групировки. Конкурсите се печелят със съмнителна аргументация. Сигналите, които имам, ще ги дам в прокуратурата. Главата ми е побеляла от блъскане в стена, казва вицепремиерът

Автор: Силвия Горанова

НФСБ има над 1000 структури в страната и не сме застраховани, че някой от много председатели и членове в тях няма да извърши нарушение. Ако се докаже вината на Анелия Велева от Костинброд, ще я изключим от партията, заяви лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. 

“Няма нищо да стане, ако изчакаме решението на съда. Когато се установи нарушение, ще се взимат веднага и съответните мерки и мисля, че това е един добър пример в политиката. Не беше такъв случаят с някои други представители на ДПС, които са подсъдими, но ДПС нищо не направи. Има такива случаи и с БСП. Но ето нашата реакция. Ще изчакаме съдът да се произнесе и ще реагираме, посочи Валери Симеонов от ефира на БНТ. 

Институциите си подадоха ръка в Асеновград

и успяха да предотвратят ситуацията, която можеше да е по-сложна. Свършиха си работата. За тези две седмици бяхме поели ангажимент да осигурим охрана на всяка тренировка на децата, които тренират гребане - това е факт. Прекрати се практиката за използване на язовира за къпане, основно гетото се къпеше там - това е свършено. Към днешна дата са премахнати 16 постройки за две седмици. За още 17 има заповеди за доброволно премахване. И така ще бъде, докато се въведе законност и в тази част на гетото. Над 830 лица са изведени, които нямат регистрация там. Общинският съвет гласува сумата за участъка там и се преговаря и за обекта. Надявам се до края на август и участъкът да бъде там, каза още вицепремиерът и добави: 

“За съда не мога да поема никаква отговорност - но се надявам, че асеновградският съд ще вземе справедливи решения за виновниците в Асеновград. Ще помогнем финансово на пострадалите - и за адвокатска помощ, и за лекуване.”

Категорично заявявам - като кажа нещо, се старая да го довърша, така е било винаги, така е и сега, отсече Симеонов. 

За проблемите и интригите в туризма

Да бяха писали, че искам един-два хотела, а аз цял курорт, това е една кампания срещу мен, която се разраства, коментира вицепремиерът на въпрос за публикуваните твърдения, че иска да сложи ръка върху Слънчев бряг. Върви кампания по окепазяване и окалване, посочи той. 

За съжаление, немалка част от плажовете по морето са свързани с имена на известни групировки. Конкурсите се печелят със съмнителна аргументация. Мога да дам много примери, като това със Северен плаж в Бургас. Но сигналите, които имам, ще ги дам в прокуратурата.

Главата ми е побеляла от блъскане в стена,

обясни Валери Симеонов на въпрос, ще продължи ли да се бори срещу произвола по морето. 

Поисках схема на плажовете, на по-знакови плажове, от Министерството на туризма. Днес изтече срокът, но не ми ги дават. На мен, вицепремиера, не ми се предоставят схемите на плажовете, защото били търговска тайна.

Обвинявам министър Ангелкова, че не ми дава тези планове. Какви са тези тайни договори с концесионери. Аз какъв съм, да не съм от Намибия или Ботсвана, коментира той. От МРРБ получих съдействие в кавички - шефката на ДНСК почна да ме убеждава писмено, че един обект от декар и 300 е преместваем обект”, допълни Валери Симеонов. 

“Смешни средства получава държавата от концесията на плажовете - 8 милиона на година. А там непрекъснато се демонстрира нарушение на закона. По крайбрежната алея на Слънчев бряг вие стотици метри не можете да видите морето, защото има чаршаф-пазари и сергии, от които печели концесионера на плажа. За това отговорност носи министерството и общините”, каза още вицепремиерът.

Валери Симеонов коментира и

скандала между синдикатите и работодателите.

"Не съм скарал никого. Дебело подчертах пред работодателите, че личното ми мнение е, че класът за прослужено време трябва да отпадне. Но това е мое лично мнение”, каза още той и обясни, че е подчертал, че всичко това трябва да се обсъди на тристранен съвет.


В категории: Политика , Интервю

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ПЛЮШКИНЦИ на Мръсотия и Престъ
29.01.2018 16:17:07
0
0
ПЛЮШКИНЦИ НА МРЪСОТИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ !!!!!!!!!!
1
Приятел на България
29.07.2017 06:11:46
1
1
Проруската външна политика на някои от бившите правителства на България е служила само на македонистите при антибългарската им прогаганда им в Запада. Защо мислите че западни "езиковеди" или "историци" пишат ненаучни антибългарски/антигръцки книги и статии в полза на БЮРМ, например:
Macedonian Folk Song in a Bulgarian Urban Context: Songs and Singing in Blagoevgrad, Southwest Bulgaria, Karen Ann Peters, University of Wisconsin--Madison, 2002
Добре за вас е че Путин скоро каза че славянската писменост идва от "македонските" земи. Не знам как това се е приело в Гърция, защото онези земи не са нито "бюрмски", нито български а гръцки (не само от сегашна гледна точка). Това изявление на Путин можете да я ползвате в полза на България, надявам се че това вече се е случило.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки