ЗD принтер ще изработва български сувенири на туристическо изложение в Лондон


ЗD принтер ще изработва български сувенири на туристическо изложение в Лондон
22 Юли 2017, Събота


Инициативата е изцяло насочена към популяризирането на културно-историческото ни наследство. Рилският манастир е само едно от местата, които ще бъдат представени

Автор: Силвия Горанова

Дигитален ЗD принтер ще изработва сувенири на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг пред медиите в к.к. Златни пясъци по време на заседание на Националния съвет по туризъм.

Министерството на туризма и Русенският университет „Ангел Кънчев“ работят съвместно по един изключително интересен проект – виртуална реалност, която да представи културно-историческото ни наследство.

Посетителите на една от най-големите туристически борси в света, която се провежда в британската столица, ще имат възможността да станат свидетели на изработването на дигитални 3D сувенири, които ще могат да получат на място, сред които Рилският манастир, Варненската катедрала, крепостта Царевец, крепостта Червен и др.

На журналистическо запитване относно земетресението на територията на Гърция и Турция министър Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и е готово да съдейства на всеки един гражданин.

„Нямаме официална информация за отказали се туристи или такива, които са отменили резервацията си. На този етап няма подадени сигнали към нас, но сме готови да реагираме незабавно и да съдействаме“, заяви министър Ангелкова.


В категории: Новини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки