Оръжия на българската войска от средновековието подредиха в музей на открито в Севлиево


Оръжия на българската войска от средновековието подредиха в музей на открито в Севлиево
Снимка: sevlievo-online.com
15 Юли 2017, Събота


Това е една от изявите, с които градът отбелязва 140 години от освобождението си


Музей на открито подреди на площада в Севлиево национално дружество "Традиция", клон Апрлилци-Троян. Експозицията е наречена "Приказка за България" и бе достояние на севлиевци през целия ден.

Изложени бяха истински пушки, пищови, ятагани, саби, ножове, шлемове, ризници и всякакви оръжия на българската войска още от средновековието. Посетителите имаха възможност да ги вземат в ръцете си, както и да облекат ризница на средновековен войник, да надянат метална ръкавица и даже да стрелят с пушка. 

Музеят на открито е първата изява, с която Севлиево отбелязва 140 години от освобождението си. В Хаджистояновото училище по този повод днес бе открита изложбата "Свободата дойде", а утре вечер на площад "Свобода" ще има тържествената заря-проверка.


В категории: Традиции , Духовни средища , Средновековие , Населени места

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Генади Савов
13.08.2018 15:15:04
0
0
Музея добре е решил учениците да гледат и носат в ръце оръжията на българската войска,която в средните векове е пазила семейството,дома,живота на бъгарина.Българският войн е носил шлем,ризница,сабя или меч,щит.Или лък,боздуган,кука от прът и желязна кука на пръта за сваляне на вражеи тежко-въоръжен войн на земята.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки