За празника на св. Марина в Пловдив пристигат част от покрова и одеждите (ризата) на Божията майка


За празника на св. Марина в Пловдив пристигат част от покрова и одеждите (ризата) на Божията майка
Снимка: Българска патриаршия
14 Юли 2017, Петък


От Света гора на Пловдивската митрополия ще бъде подарено и копие на чудотворната икона на света Богородица - „Всецарица”

Автор: Десант

В навечерието на празника на митрополитския храм „Св.вмчца Марина” в Пловдив на 16 юли в 18 ч. в катедралния храм „Успение Богородично” ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва.

Също така от Света гора Атон ще бъде донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на св. Богородица - „Всецарица”. В литийно шествие светините ще бъдат пренесени до митрополитския храм „Св. вмчца Марина”, където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ, съобщават от Светия синод.

На 17 юли , когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм, в 9 ч. ще се отслужи света Литургия.

На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на Света Богородица и памук, осветени на светините. Миряните ще бъдат помазвани с елей за здраве и благословение.


В категории: Вяра , Църковни празници , Светии и свещеници , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки