Експресен автобус потегля към Витоша


Експресен автобус потегля към Витоша
Снимка: ПП "Витоша"
14 Юли 2017, Петък


Целта на новата линия е да има възможност повече хора да стигат по-бързо и удобно до планината през летните месеци

Автор: Десант

Нова линия пуска столичният Център за градска мобилност към Витоша през летните почивни дни. По нея ще се движи експресен автобус № 163. Той ще допълва съществуващия автобус № 63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г., съобщават от дирекцията на Природен парк "Витоша".

Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените. Това са: „Бул. „Цар Борис III“, сп. „ж.к. Красно село“, сп. „Ул. „Тодор Каблешков“, сп. „НИМ“, сп. „Кв. Бояна“, сп. „Бялата чешма“, сп. „Тихия кът“, сп. „Дендрариум“, сп. „Златните мостове“.

Първият курс е в 6,34 ч. в посока бул.”Цар Борис“ – „Златните мостове“. Последен обратен курс от Витоша към столицата ще има в 19,45 ч.

Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „Морени“.

Автобусите ще се движат в интервал от 30 до 45 минути от 1 юли до 17 септември, в зависимост от часовия пояс през деня. В 7,30 часа през уикендите е първият курс в посока от Зоопарка към хотел “Морени“, последен курс в обратната посока е в 18 часа.

Целта на промяната е да се даде възможност на повече хора да стигат по-бързо и удобно до планината през летните месеци. 


В категории: Репортажи , Туристически обекти , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки