Нудистки скандал вдига градусите край плажа "Делфин"


Нудистки скандал вдига градусите край плажа "Делфин"
13 Юли 2017, Четвъртък




Автор: Дина Харизанова

Плаж Делфин се намира в малък залив по южното ни Черноморие, скътан между Варвара и Ахтопол. Това е едно от последните оцелели местенца с чиста природа, без бетон и урбанизация. Известно е като най-стария нудистки плаж по нашия морски бряг.

До тази година плажната ивица бе неохраняема, но от това лято си има наемател, който се е погрижил да има спасителен пост и да поддържа плажа в добро състояние. Поставил е също чадъри и шезлонги, които предоставя напълно безплатно, но... на плажуващи, облечени с бански.


Снимка: Би Ти Ви

За нудистите е обособена свободната зона. Обичащите да събират тен така, както майка ги е родила обаче недоволстват, че не им се позволява дори да се мяркат по плажа, предназначен за облечени.

И в двата лагера плажуващите са наежени едни срещу други. Нудистите се жалват, че са им нарушени човешките права. Привържениците на благоприличието - че не е редно малките деца, които са тук с родителите си, да гледат голотиите и срамотиите на отдалите се на „телесна свобода". 

Междувременно във "Фейсбук" се появи група: "Нудизмът не е престъпление! Да спасим плаж "Делфин" в Ахтопол!". Засега тя не е особено многолюдна и се радва на едва 70 члена.

Натуристите са внесли също подписка и искане в Министерство на туризма, като настояват „Делфин" да бъде обявен за „екоплаж". Но докато това стане или не напрежението ще продължава да се нагнетява, тъй като тепърва предстои активният летен сезон да докара тук още и още съблечени и облечени плажуващи. Как ще си поделят те това късче песъчлива земя предстои да разберем.




В категории: Репортажи , Парадокси , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки