С влак от Русе, Варна и Бургас директно до Солун? Не е невъзможно


С влак от Русе, Варна и Бургас директно до Солун? Не е невъзможно
12 Юли 2017, Сряда


Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство за развитието на железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ между България и Гърция

Автор: Силвия Горанова

Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство за развитието на железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ между България и Гърция и упълномощи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да подпише документа от името на кабинета.

Документът регламентира подготвителните работи и съвместното управление на коридора от двете държави. Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор, както и развитие на пристанищата, които са част от основната ТЕН-Т мрежа.

Включено е изграждането на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за управление на железопътния трафик.

С изграждането на коридора ще се постигне пълна мултимодалност чрез комбиниране на пътен, железопътен, воден и речен транспорт. Проектът е с висока добавена стойност, като се очаква да привлече големи инвеститори от Близкия и Средния Изток, Китай, Русия и други големи пазари.


В категории: Новини , Населени места , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки