Изтеглят от пазара белгийските бисквити, „гарнирани" с опасния акриламид


Изтеглят от пазара белгийските бисквити, „гарнирани" с опасния акриламид
12 Юли 2017, Сряда


Вижте кои са те

Автор: Десант

След като вчера доби гласност информацията, че в българските магазини се продават опасни бисквити с произход от Белгия, от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) тутакси оповестиха, че те ще бъдат изтеглени от пазара. 

От прессъобщението на Агенцията се твърди, че са взели незабавно мерки след получаване на съобщението по Системата за бързо оповестяване за храни и фуражи (RASFF). Както обаче изтъкнахме в "Десант", то е качено във въпросната система още на 6 юли. Как така от БАБХ го видяха едва вчера - 11 юли, не става ясно. Може би писанията в медиите най-после им отвориха очите. 

Цели пет дена витаеше и неизвестност каква марка са акриламидните биквити. В крайна сметка се разбра, че става дума за детски био бисквити с вкус на ябълка, марка „Белкорн“.

Те са внесени у нас на две партиди, като едната е разпространена в търговската мрежа у нас в периода от  март до май 2017 г., а почти цялата друга пратка е налична в склада фирмата получател.

От Агенцията приканват потребителите, закупили такива продукти, по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги взели.


В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки