Заведения извършват незаконна търговска дейност на плаж „Кабакум-централен“


Заведения извършват незаконна търговска дейност на плаж  „Кабакум-централен“
Снимка: Министерство на туризма
10 Юли 2017, Понеделник


Инспекция на място направи лично министърът на туризма

Автор: Десант

Проверки на Министерството на туризма са констатирали, че на плаж „Кабакум-централен“ край Варна три заведения извършват незаконна търговска дейност. За нередностите са сезирани Община Варна и местния строителен контрол, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес се включи в инспекциите на място. 

Тя припомни, че през миналата година е бил прекратен договорът с бившия наемател на плажа поради констатирани изключително много нарушения. Нов наемател е избран, но той още не стопанисва ивицата, тъй като търгът  се обжалва от един от участниците.

Така плаж „Кабакум-централен“ има статут на неохраняем. „В този случай е редно там да не се извършва никаква търговска дейност“, отсече министърът на туризма. След получени сигнали, че заведенията работят, министерството е сезирало Дирекцията за регионален строителен контрол и Община Варна да се предприемат незабавни действия по събаряне на заведенията или да се спре доставката на ток и вода, за да няма търговска дейност.

Дали сме седемдневен срок за това, всеки трябва да  е наясно, че трябва да спазва законите на страната, подчертава Ангелкова. Когато приключат съдебните процедури, ще се пристъпи към сключване на договор с новия наемател.       

Тя отново припомни, че проверките за спазването на договорите за наем и концесия на морските плажове продължават и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие.


В категории: Новини , Общини , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки