Карнобат отново е домакин на Балканския фестивал на изкуствата


Карнобат отново е домакин на Балканския фестивал на изкуствата
09 Юли 2017, Неделя


Очаква се в града да пристигнат артисти от Гърция, Македония, Сърбия и Албания

Автор: Силвия Горанова

Поредното издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат ще започне на 14 юли. В проявата, която има за цел да обединява на сцената хората от Балканите, ще участват гости от от Гърция, Албания, Македония и Сърбия, към които ще се присъединят самодейни и професионални състави от България.

В първия фестивален ден ще бъде открит и традиционният Карнобатски панаир. В него ще се включат производители и занаятчии от града и региона, които ще предлагат свои продукти и ръчно изработени изделия и сувенири.

Организаторите осигуряват безплатни щандове за всеки, който има какво да представи и експонира. В рамките на панаира ще има отново Ретро фото, в което всеки ще може да си направи снимка за спомен, потопен в атмосферата на стария Карнобат.

През втория фестивален ден на 15 юли гостуващите изпълнители ще представят своето изкуство на  двете сцени - на пл."Трети март" и в Градския парк.

За събота е планирано провеждането на Сватбарското надсвирване, част от националния конкурс "С песните на Стайка Гьокова" и Брейк батъл - Карнобат 20017 г., в които ще премерят техника и умения състезатели от страната и чужбина.

Рок певицата Милена и Ути Бъчваров също ще бъдат част от участниците в тазгодишното издание на Балканския фестивал на изкуствата.

Готварският гуро Ути Бъчваров ще представи пред жителите и гостите на града своето уникално барбекю. Ути се е заканил да нахрани повече от 1000 човека с вкусни мръвки, приготвени по уникална технология и рецепта.

Вече се знае, че ще има и лятно кино за почитателите на седмото изкуство.

В неделния ден ще се проведе конкурсът "С песните на Стайка Гьокова" за индивидуални изпълнители и състави.

През фестивалните дни ще има часове по майстории, кулинарни работилнички, уъркшопове за съвременни изкуства и още много интересни забавления и активности. Събитието ще бъде официално закрито на 16 юли.




В категории: Новини , Общини , Традиции , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки