Единствената в България холограма на тракийски жрец ще разказва легендата за Бегликташ


Единствената в България холограма на тракийски жрец ще разказва легендата за Бегликташ
Снимка: Община Приморско
01 Юли 2017, Събота


Вижте къде днес ще е нейната премиера

Автор: Десант

Тракийски жрец в холограмен образ ще разказва легендата за тракийското светилище Бегликташ.  3D холограмата ще бъде монтирана в Историческия музей в Приморско.  Тя е единствена в България към момента и ще остане постоянно позиционирана в музея. Първата прожекция ще бъде днес, 1 юли от 18 часа.

Целта на иновативния подход е популяризиране на туристическите си обекти. Двуметровият триизмерен образ на тракийски жрец ще загатва с разказа си за магичната сила на скалното светилище и по този начин ще събужда интереса у посетителите на музея да посетят Бегликташ.

В продължение на първата прожекция от 19.30 часа  тракийското скално светилище Бегликташ ще се превърне в сцена, на която ще бъде пресъздаден  древен тракийски ритуал. В своеобразния магичен спектакъл ще се включи и огнено шоу „Дивинитас“.

Общината е осигурила превоз, който ще тръгва от Историческия музей в морския град в 18,30 ч. и 19,00 ч.

Холограмата е част от платформата на иновативното мобилно приложение „I walk”, което вече рекламира светилището с карти с добавена реалност. То е вече факт и всеки посетител може да си закупи на място картичка, която след сканиране със смарт телефон може да показва  3D изображение на обекта, както и дава възможност да се избира езика, на който да бъде разказана историята за Бегликташ. Езиците, на които посетителите могат да чуят легендата, са български, английски, руски и полски.


В категории: Новини , Траки

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Иван
02.07.2017 07:44:32
0
0
Оригинално
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки