Даниел Асенов триумфира с нова европейска титла, цели се и в световната


Даниел Асенов триумфира с нова европейска титла, цели се и в световната
Снимка: sportal.bg
27 Юни 2017, Вторник


"Всичко, което правя е за моята любима страна - България! Гордея се, че мога да се нарека българин!" - категоричен е шампионът

Автор: Десант

Двукратният европейски шампион по бокс при мъжете в категория до 52 килограма Даниел Асенов си поставя по-високи цели след златото, което спечели тези дни в Украйна. Тайсъна от село Кукорево се надява да е на финала на Световното първенство, което ще се проведе в края на август в Германия. 

В украинския град Харков той успя да защити европейската си титла от 2015 г. Предстои му 1-2 седмици почивка, преди да започне подготовката си за световния шампионат по бокс.

"Надявам се на финал на това първенство”, каза Асенов при завръщането си в София. Шампионът е категоричен: "Всичко, което правя е за моята любима страна - България! Гордея се, че мога да се нарека българин!".

Личен треньор на боксьора е Димитър Мутафов, създател на боксов клуб „Априлец“ (с. Бояджик), чийто почетен председател е вицепремиерът Валери Симеонов.

През 2013 г. Даниел Асенов за пръв път стана шампион при юношите на първенството в Анапа (Русия). Година по-късно загуби финала в Загреб при младежите от Мохамед Али (Вбр), когото разби в спора за титлата при мъжете в Сомоков през 2015 г.

Това е втора евротитла за Тайсъна от Кукорево за годината, след като през март той стана шампион за мъже до 22 г. в Браила (Румъния). В края на февруари пък спечели международния турнир за купа „Странджа“ в София.



В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки