Седемгодишна шампионка по шахмат ще се срещне с Анатоли Карпов


Седемгодишна шампионка по шахмат ще се срещне с Анатоли Карпов
Снимка: Личен архив
16 Юни 2017, Петък


Гросмайсторът ще открие в Стара Загора XI-я турнир „Тракийско конче“

Автор: Десант

Седемгодишната Фабиана Костадинова, която преди дни стана шампион на България по блиц шахмат, ще се срещне със световния шампион Анатоли Карпов, който ще открие в Стара Загора XI-я турнир по шахмат за деца „Тракийско конче“, съобщава сайта topnovini.bg.

Фабиана е най-малката състезателка на Шахматен клуб „Траяна“ и се представи силно на Държавните индивидуални първенства по блиц, рапид и стандартен шахмат за деца до 10 години. Тя спечели пълен комплект медали – бронз на стандартен, сребро на ускорен и злато на блиц. Младата надежда на шахмата поднесе на Града на липите, обявен за „Европейски град на спорта 2017“, нов повод за гордост, демонстрирайки невероятните си възможности на най-бърз детски ум в страната.

Малката състезателка искрено се вълнува от звездния миг, в който ще се срещне и разговаря с 12-тия световен шампион по шахмат, по време на визитата му в града. Това ще стане в 11,30 ч. в шахклуб „Траяна“, на ул. „Захарий Княжески“ 81.

Програмата на гросмайстора в Стара Загора включва още среща с любители шахматисти в парк „Пети октомври“ в 11.00 ч., посещение на Регионалния исторически музей, Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ и други забележителности на града.

Седемгодишната Фабиана Костадинова е възпитаник на шахматния педагог Стефка Цонева. За две години е завоювала общо 13 медала. Настоящият й треньор е Боян Тонков. Треньорите й смятат, че догодина тя ще може да атакува европейските и световни първенства. Гениалното българче ще прекара лятото при баба и дядо в Болоня, където е удържала победи срещу всички в местния шахклуб.


В категории: Новини , Спортен дух , Спортни новини , Личности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки