Коритен ще е домакин на „Празник на гърнетата – кулинарната академия на Добруджа”


Коритен ще е домакин на  „Празник на гърнетата – кулинарната академия на Добруджа”
14 Юни 2017, Сряда


Ястията трябва да бъдат приготвени по автентични рецепти и задължително в тава, чувен, тиган, сач или гърне

Автор: Десант

Девето издание на „Празник на гърнетата – кулинарната академия на Добруджа” ще се проведе на 17 юни в село Коритен, съобщиха организаторите от Община Крушари. 

Всички участници ще имат възможност да покажат кулинарните си умения с приготвени от тях ястия по автентични рецепти – салати, сладкиши, основни ястия, мезета, баници, питки,  погачи, кавърми, милини, разядки, вина и ракии. Най-оригиналните ястия, приготвени задължително в тава, чувен, тиган, сач или гърне, ще бъдат отличени с предметни награди, а най-стилната етнотрапеза ще бъде премирана с парична награда.

Домакини на Празника тази година са жителите на село Коритен, родното място на народната певица Добра Савова, която тази година навърши 85 години. Юбилеят на почетния жител на Община Крушари определи мястото на провеждането на тазгодишното издание на конкурса, обясниха от администрацията.

В него могат да участват фолклорни групи, танцови състави, пенсионерски клубове и други колективи. Предварително вече е заявено участие на певчески групи и фолклорни състави от областите Добрич, Силистра и Варна и Плевен.

Миналата година домакин на форума бе Телериг.


В категории: Новини , От кухнята на баба , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки