На билков чай и еньовденска раздумка на Фестивала на билките в село Младен


На билков чай и еньовденска раздумка на Фестивала на билките в село Младен
Снимка: ЕМО "Етър"
14 Юни 2017, Сряда


Тазгодишното издание на форума ще е двудневно и с международно участие 

Автор: Десант

Навръх Еньовден в севлиевското село Младен ще се проведе третото издание на Фестивала на билките, който тази година ще бъде двудневен и с международно участие.

Богата и разнообразна е програмата, в която гостите ще могат да вземат активно участие. Ще има много забавни предизвикателства със състезателен характер.

По традиция за всички ще има прясно приготвен билков чай. За желаещите да нощуват на палатки ще е осигурено място за лагеруване. Производителите на билкови, био и еко продукти също са добре дошли да предложат своите стоки.

Един от основните акценти в програмата на форума ще е създаването на билкова и цветна градина в центъра на селото. 

В неформална обстановка ще протече еньовденска раздумка, на която ще бъдат споделени легенди и митове за Еньовден, самодиви, Еньова буля, истории, свързани с билки и т.н.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат от певческа група „Бял гердан“, мъжка фолклорна група от с. Богатово и гласовитият Илия Луков.

Младен е малко китно селце, което се намира на 15 км от Севлиево. Населеното място е заобиколено от красиви гори и дъхави поля, които са подходящи за разходка, а само 5 минути от края му се открива прекрасна гледка към язовир „Александър Стамболийски“. 


В категории: Новини , Традиции , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки