Българи и чужденци се веселиха на Празника на розата и минералната вода в Павел баня


Българи и чужденци се веселиха на Празника на розата и минералната вода в Павел баня
Снимки: Областна управа Стара Загора
11 Юни 2017, Неделя


Курортното градче бе сцена на кулинарната фиеста и феерия от цветове, музика и танци


Вчера Павел баня бе домакина на Празника на розата и минералната вода. Гости на тържествата в курортното градче бяха посланикът на Палестина у нас д-р Ахмед Ал Мадбух, руснаци от побратимения на Павел баня град Лиски, група приятели от Македония и много туристи от цялата страна.

Фестивалът започна с обиколка на официалните гости в  „селските дворове”. В парка срещу Общината всяко от 13-те села на община Павел баня беше обособило своя „територия”, на която представяше типични за региона ястия и занаяти. Руският град Лиски и  Радевски участваха в импровизираното кулинарно изложение със самостоятелни щандове.

В своята разходка из „дворовете”  кметът на Павел баня Станимир Радевски и неговите гости бяха предвождани от тазгодишната Царица Роза Маргарита Христова и Царя на минералната вода Георги Каратенев.

След кулинарната фиеста гостите се насладиха на феерия от цветове, музика и танци, представена на централния площад „Освобождение” от фолклорни и кукерски групи от България, Русия, Македония и други страни.




В категории: Новини , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки