Чудотворната икона "Пресвета Богородица - Достойно есть" се мести от Бухово в София


Чудотворната икона "Пресвета Богородица - Достойно есть" се мести от Бухово в София
10 Юни 2017, Събота


В столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" всеки петъчен ден през годината от 16,30 ч. ще бъде отслужвана вечерна служба с Акатист

Автор: Десант

С благословението на Негово светейшество Неофит, Софийски митрополит и Български патриарх, в навечерието на празника на Богородичната икона „Достойно есть“ на 10 юни 2017 г. (събота) в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, намиращ се на ул. „Георг Вашингтон” № 47 (при Женския пазар), ще бъде отслужена празнична вечерна служба, през време на която ще се извърши тържествена интронизация на чудотворната Богородична икона „Достойно есть“, доскоро намираща се в Бухово.

Както съобщават от Светия синод, след интронизацията на иконата в чина на вечерната служба ще бъде отслужен Акатист пред Божията майка за изпросване на благодатното й застъпничество над всички православни християни.

На следващия ден - Неделята на всички светии, пред тази светиня ще бъде отслужена тържествена света Литургия. От този ден насетне с благословението на Негово светейшество иконата ще остане в храм „Св. св. Кирил и Методий“ за вечно съхранение и поклонение, като през всеки петъчен ден през годината от 16,30 ч. ще бъде отслужвана вечерна служба с Акатист към „Пресв. Богородица-Достойно есть”.

Църковното настоятелство към храм „Св. св. Кирил и Методий“, воглаве с неговия предстоятел ставрофорен свещеноиконом Александър Величков, кани всички православни християни молитвено да съучастват в тържествените богослужби, за да можем всички с едно сърце и една уста да посрещнем Божията майка, благодатно присъстваща в своята икона „Достойно есть”.


В категории: Вяра , Добри Вести , Църковни празници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки