Започва международен фестивал за танцово изкуство – Кранево 2017


Започва международен фестивал за танцово изкуство – Кранево 2017
01 Юни 2017, Четвъртък


По време на форума НФА „Българе“ ще проведе конкурс за професионални танцьори за попълване на състава си

Автор: Десант

От 2 до 7 юни 2017 г. в черноморското курортно селище Кранево ще се проведе първият по рода си Международен фестивал за танцово изкуство – Кранево 2017.

Основни организатори на това мащабно събитие са Фондация „Българе“, сдружение „Асоциация на хореографите в България“, Национална импресарска мрежа, танцов клуб „Жътвари“ – град Добрич и Община Кранево.

В продължение на 6 дни това ще бъде място за срещи на хореографи, танцьори, клубове за хора, самодейни танцови колективи, професионални танцови формации и ансамбли, композитори, производители на народни носии, репетиционни облекла, аксесоари за техника и други.

По време на фестивала ще се проведат семинари за хореографи и танцьори, конкурси с награди, концерти и делови срещи, съпроводени с множество забавни анимации и развлечения.

За да участват в събитието, клубовете, школите и танцовите състави трябва да притежават сертификат от АХБ, който се издава от сдружението. Сертификатът е безплатен и е за срок от 4 години.

Програмата на фестивала и друга актуална информация може да бъде прочетена на неговия сайт http://www.hoeografi.com и фейсбук страницата „Асоциация на хореографите.

По време на фестивала НФА „Българе“ ще проведе конкурс за професионални танцьори за попълване на състава си. Одобрените ще станат част от трупата на ансамбъла на трудов договор.


В категории: Новини , Традиции , Трибуна , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки