Срам: Симеон Василев и Николай Банков са професорите, взимали по 300 лева за тройка


Срам: Симеон Василев и Николай Банков са професорите, взимали по 300 лева за тройка
Колаж: Пловдив,24
16 Май 2017, Вторник


Двамата ще бъдат уволнени от работа, категоричен е  ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Кольо Динков

Автор: Десант

Ясни са имената на двамата преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив, които бяха арестувани вчера след сигнал за корупция. Това са проф. инж. Симеон Васков Василев и проф. д-р инж. Николай Димитров Банков. Това заявява ректорът на УХТ проф. Кольо Динков, цитиран от http://trafficnews.bg/ .

Пред медията той е потвърдил информацията, че двамата преподаватели са задържани. И допълва, че те ще бъдат отстранени от работа.

Сайтът "Трафик нюз" припомня, че вчера двамата професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив бяха арестувани след разследване на „Господари на ефира”.

Те са обвинени в корупция. Двамата искали от свои студенти пари, за да им пишат по-висока оценка.

След съвместна акция на „Господарите”, Икономическа полиция и Окръжна прокуратура-Пловдив, преподавателите са задържани. Сигнал за корупцията е подаден от студенти до шоуто. От там започват журналистическа проверка, като се стига до реално преминаване на изпит и даване на исканата сума с белязани банкноти. 

Задържани са и посредниците за предаването на парите. В момента се разпитват и свидетели. Очаква се първият репортаж от разследването да бъде излъчен от 23,00 часа тази вечер в „Господари на ефира”.

Кои са двамата професори, взимали по 300 лева, за да пишат тройка на скъсани студенти? 

Проф. инж. Симеон Васков Василев е роден в Пловдив през 1950 г. Той е женен, има две деца. Съпругата му е гл. асистент в ТУ – София, филиал Пловдив; едната му дъщеря е главен асистент в СУ “Климент Охридски”, а другата – помощник-съдия във Върховен административен съд.

Василев е учил в СПГ “Л. Димитрова” в Пловдив, след това е взел диплома за машинен инженер, магистър, във ВМЕИ – София. През 1988 г. става доктор (к.т.н.), приложна механика, ВАК. През 1990 г. е вече доцент, а през 2010 г. получава диплом за професор, приложна механика, ВАК.

Проф. д-р инж. Николай Димитров Банков има над 90 публикации в престижни научни издания. Завършил е Техникума по електротехника в Пловдив. През 1983 г. става инженер магистър, специалност “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, Технически университет – София.

От 1999 г. е доктор: СНС по Електронна и компютърна техника на ВАК към ТУ-София. От 2003 до 2013 г. е доцент в катедра „Електротехника и електроника”, УХТ-Пловдив, а от 2013 г. е професор в катедра „Електротехника и електроника”, УХТ-Пловдив.


В категории: Новини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки