Безплатен тур за Нощта на музеите предлага Асеновград


03 Май 2017, Сряда


В културната програма са включени и църквите и параклисите в града, повечето от които ще бъдат отворени за посещения до 23,00 часа на 19 май

Автор: Силвия Горанова

Тази година майската Нощ на музеите в град Асеновград ще се открие на 19 май. Вече за втори път Исторически музей-Асеновград предлага на своите граждани и гости на града безплатен тур по музейни маршрути, които развиваме в продължение на 5 години, се казва в покана, публикувана на официалната страница на музея.

„Знаем, че от дълбока древност градът ни се слави с множество църкви, параклиси и манастири, построени върху основите на стари светилища. Религията играе много важна роля в нашия регион и до днес.

Именно това е причината, поради която Асеновград е наричан Малката Света гора, Малкият Йерусалим или Родопската света гора“, се казва още в текста.

Безплатният тур в Нощта на музеите ще стартира точно в 20,00 часа, пред Централната сграда на Историческия музей. Туристите и гостите на града ще имат възможността да се запознаят с историческото, културното и религиозното наследство на Асеновград, като ще бъдат посетени Старинно училище "Свети Георги", Етнографска къща и някои от по-известните църкви в града – „Света Богородица-Благовещение”, „Свети Георги Победоносец”, „Света Богородица-Успение” и „Св. Никола”, както и параклисите „Вси Светии”, „Св.св. Козма и Дамян и св. Стефан”, „Св. Василий Велики”. 

Храмовете в този ден ще бъдат отворени до 23,00 ч.


В категории: Новини , Духовни средища , Населени места , Туристически обекти , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки