Българският хелзински комитет защитава в Страсбург незаконните цигански постройки


Българският хелзински комитет защитава в Страсбург незаконните цигански постройки
Снимка: marica.bg
26 Април 2017, Сряда


От организацията съдят България в Европейския съд по правата на човека, който разпореди да се спре влизането на багерите в пловдивската Арман махала

Автор: Десант

Европейският съд по правата на човека в Страсбург изиска от българското правителство спиране на планираното за днес в Пловдив събаряне на къщи в ромския квартал Арман махала. 

Според европейските магистрати бутането трябва да се спре, докато не бъдат осигурени от правителството подходящи жилища за децата, болните, старите хора и бременните жени, които остават без подслон. Апропо, всеизвестно е, че циганите масово отказват да се нанасят в общински жилища.

Припомняме, че има издадени и влезли в сила 26 заповеди за премахване на незаконни постройки. Те са подписани от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. 11  от обектите, които се намират между Арман махала и моста на Карловско шосе вече са съборени.

Въпреки че става въпрос за незаконни сгради и издадени по правилана заповеди за събарянето им, срещу България е заведено дело в Страсбург, като жалбоподателите се представляват от адвокат на Българския хелзинкски комитет (БХК).

Организацията за пореден път доказва, че работи срещу интересите на България и срещу спазването на законите, заставайки на страната на недобросъвестните нейни граждани от ромски произход, които по правило не се подчиняват на наложените правила, които всички останали спазват.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки