Шел получи правата за търсене на нефт в „Блок 1-14 Силистар”


Шел получи правата за търсене на нефт в „Блок 1-14 Силистар”
Снимка: БНТ
19 Април 2017, Сряда


В Белоградчик пък ще бъдат проучвани възможностите за добив на строителни материали

Автор: Силвия Горанова

Служебният кабинет одобри издаването на разрешение за проучване на възможността за добив на строителни материали от площта „Диаклас”, която се намира в землищата на белоградчишките села Праужда и Чифлик.

Титуляр на разрешението, което се издава за една година, е „Каро Трейдинг” ООД. За този срок дружеството ще вложи минимум 56 200 лв. в проучвателни дейности.

Друго решение на кабинета предвижда правата за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Силистар” да бъдат прехвърлени от „Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В.” на „Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.”, действащо чрез своя клон „Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. – клон България”.

Разрешението за търсене и проучване е дадено от Министерския съвет с РМС №814 от 16 октомври 2015 г. Възможността за прехвърляне на правата и задълженията по предоставено разрешение е регламентирана в чл. 25, ал. 1 и ал. 3 от Закона за подземните богатства.

С решението се променя и условното наименование на площта на търсене и проучване на подземни богатства – от „Блок 1-14 Силистар“ на „Блок 1-14 Хан Кубрат“.


В категории: Новини , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки