„Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ ще гостува на "Стройко 2000"


„Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ ще гостува на "Стройко 2000"
24 Март 2017, Петък


Целта на кампаниятае да се съберат средства за създаване на постоянен модерен образователен център за обучение по различни занаяти и традиционни практики

Автор: Десант

От 29 март до 2 април кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН ще бъде представена в НДК на пролетното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко 2000".

Целта на инициативата е да се съберат средства за създаване на постоянен модерен образователен център на Националния етнографски музей с обучение по различни занаяти и традиционни практики.

За петте дни на изложението широкото и светло Мраморно фоайе над централния вход на НДК ще се превърне в сцена на един малък етнографски фестивал. Организаторите подготвят три изложби – фотоизложбата „Различната България“ на Асен Великов, „Престилки" – от личната колекция на Тома Белев, както и архитектурната изложба на традиционни майсторски умения „Срещи в Странджа“ на партньорите от Сдружение „Мещра".

Успоредно с тези прояви ще има организирани и три детски ателиета.

В дните от 29 март до 2 април малки и големи ще могат да се включат в ателието за тъкане на стан с Лидия Раева от Националния етнографски музей, както и да облекат за снимка традиционна българска носия, благодарение на партньорите от магазини Balkansko и Сдружение „Професионален форум за образованието".

На 1 и 2 април ще заработят и ателиета за изписване на великденски яйца, архитектурно ателие на Сдружение „Мещра", а в Деня на лъжата съвсем сериозно докторантът по етнохореология Стефан Любомиров Витанов ще изнесе открит урок по народни танци, съобщават организаторите.


В категории: Новини , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки