В Кранево отсега се стягат за фестивала на цацата


В Кранево отсега се стягат за фестивала на цацата
Снимка: Архив
23 Март 2017, Четвъртък


В пет казана от по 100 литра всеки ще ври култовата кметска чорба, приготвена от девет вида риба

Автор: Десант

Въпреки че фестивалът на цацата ще се състои чак от 9 до 11 юни, в Кранево отсега се стягат за вълнуващото събитие. Тази година в курортното село ще се проведе второто издание на феста, като се очаква гоститу ме да са поне два пъти повече от дошлите на премиерата му през 2016 г.

Очаква се на сцената на феста да излезе звезда от световна величина, чието име засега организаторите пазят в тайна. Водят се преговори и с известен наш актьор за водещ. Ще има много концерти на групи и изпълнители. Покана е отправена и до много фолклорни състави от цялата страна.

Замислени са и много атрактивни състезания – за най-бързо чистене на риба, за надбягване с чаша бира и др.

В центъра на селото ще бъде обособена специална Фестивална зона. В нея ще бъдат задоволени всички кулинарни капризи на морска тематика. В изградени за фестивала шатри, част от най-добрите готвачи в Кранево ще готвят на живо пред публиката. 

По традиция ще се раздаде и кметска рибена чорба. Миналата година кметът на населеното място Румен Николов приготви три казана с нея, но количеството не стигнаха за всички желаещи да я опитат.  Затова тази година той обещава да забърка с култовото ястие пет казана от по 100 литра всеки, като се кълне, че ще остане верен на рецептата и ще приготви чорбата от девет вида риба.



В категории: Новини , Обичаи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки