Герджиков защити Ирина Костова и обвини екозащитниците в нечисти помисли


Герджиков защити Ирина Костова и обвини екозащитниците в нечисти помисли
Снимка: Клуб Z
06 Март 2017, Понеделник


Решението да се даде зелена светлина за управление на Национален парк „Пирин” не било окончателно, остави си все пак вратичка за отстъпление служебният министър

Автор: Силвия Горанова

Решението на служебния екоминистър Ирина Костова да даде зелена светлина за управление на Национален парк "Пирин", което предвижда застрояване на парка, не било окончателно. Това заяви Огнян Герджиков по повод скандала, забъркан от неговата министърка, която реши, че няма нужда МОСВ да прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на парка за периода 2014 – 2023 г.

Това е един проектоплан. Той подлежи на внасяне във Висшия експертен екологичен съвет, в него се поканват всички заинтересовани лица, включително екологичните организации, които могат да си представят своите възражения. Всичко това подлежи на дебатиране.

След което ще се излезе с окончателен проект за план, който да се внесе в Министерския съвет за одобрение. Ние сме в една процедура и законът е спазен без никакви отклонения от него. Много е рано да се говори за нещо нередно, след като всичко е в още един процес.

Екозащитниците са много силни в протестите. Толкова са активни на моменти, че събуждат подозрение в чистотата на техните помисли. Би трябвало да си дават сметка, че в развитие държави като Австрия, Швейцария, Италия, Франция има стотици влекове и лифтове, а у нас не се позволява още един лифт на Банско, където има великолепни условия за ски туризъм. Ние изоставаме от Европа в това отношение”, коментира Герджиков.


В категории: Новини , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки