Първият български болид щурмува френския пазар


Първият български болид щурмува френския пазар
16 Февруари 2017, Четвъртък


Сред световните успехи на редица българи през последните дни, се нарежда и създаденият от русенския инженер  Росен Даскалов Sin R1

Автор: Десант

Месец преди старта на най-голямото автомобилно изложение в Женева, първият български болид Sin R1, който успешно триумфира сред световните асове, има успехи и на френския пазар, съобщава VIP Communication.

Французинът Тиери Амарт, който купи директно от подиума автомобила, създаден от русенския инженер Росен Даскалов, стана партньор на Sin R1 и вече е изминал  повече от 17 000 км със състезателното возило на българина. 

"Със Sin R1 са „запознах” на Goodwood в Англия. По време на небезизвестното изкачване “Hillclimb” имах честта да усетя за първи път автомобила, заедно с неговия създател Росен Даскалов. Веднага се влюбих в това приключение. Само след 6 месеца си поръчах Sin R1 и го получих директно на щанда в Женева под възхитените погледи на посетителите.

Първата клиентска кола ме съпътства вече 1 година в едно незабравимо пътешествие: 17 000 км. пътуване през слънце и дъжд, ден и нощ, от пистата на Ногаро до зелените поля на Нюрбургринг (7 обиколки на на Нордшлайфе), 1 рали, 1 изложение  на Ф1 на пистата в Монако и много доволни спътници", впечатлен е от българското чудо Тиери Амарт.

В свое интервю той споделя, че през първите километри е бил изключително предпазлив. Но после се убеждава, че обратната връзка с колата е много добра. "Човек бързо открива пълния й потенциал, а шофирането е безпроблемно" - каетегоричен е той.

Пилотът очаквал да усети мощта на Sin R1, но това, което повече го изненадва е комфортът. "Да управляваш улична версия на състезателен GT4 автомобил, да участваш в 24 часа на Льо Ман и да се чувстваш сякаш си в луксозен седан... със звука на V8 за допълнение е незаменимо!" - споделя Амарт.

Той остава шашнат, когато където и да спре, хората се струпват да огледат сътворения от българина болид и да си правят снимки с него. "Най-парадоксалното е, че това се случва, дори когато паркираш до други велики суперавтомобили като Макларън, Ферари, Порше, Ламборгини, Ягуар. Колата е невероятен магнит за всеки, който я види" - обобщава Амарт.



В категории: Новини , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки