Ето я прочутата народна рецепта с кокоше яйце срещу болки в кръста


Ето я прочутата народна рецепта с кокоше яйце срещу болки в кръста
07 Февруари 2017, Вторник


Освен при кризи при дископатия и дискова херния, вълшебната смес облекчава болките и при ставите, ако страдате от шипове или артрит

Автор: Силвия Горанова

Взема се 1 кокоше яйце и се поставя в бурканче от лютеница с винтова капачка. Залива се с оцет така, че да го покрие и се оставя да престои на тъмно 7-8 дни, като всеки ден се разклаща поне по 4 пъти.

След като черупката се разложи, яйцето се изважда, ципата му се изхвърля, а самото яйце се разбива доколкото е възможно, тъй като от кисненето в оцета то се е пресякло.

Оцетът се прецежда през марля и се смесва с разбитото яйце.

Прибавят се и 1 шишенце камфоров спирт и по 50 г терпентиново масло и йод и всичко се разбърква. Сместа се съхранява в стъклена бутилка на тъмно и хладно място. Преди употреба се разклаща добре.

При силни болки, болният ляга по корем с ръце, прибрани до тялото, изпънати крака и обърната настрани глава. В основата на гръбнака се поставя 1 ч.л. от сместа и се втрива в кожата чрез масаж. Следва втора лъжичка и т.н., докато кожата се отпусне и зачерви. Накрая се разтрива с хавлиена кърпа по прешлените.

Така се успокоява болката за известно време.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки