В Добруджа кипи живот още преди да са построени пирамидите в Египет


В Добруджа кипи живот още преди да са построени пирамидите в Египет
Кадър от филма „Добрич – градът на помирението“
05 Февруари 2017, Неделя


Това ще научи света от документалния филм „Добрич – градът на помирението“, който прави премиера в ефира на САЩ

Автор: Десант

„Цивилизацията в Добрич или областта Добруджа се заражда преди около седем хиляди години. Точно тогава климатът на Земята се затопля с около 5 градуса и настъпват значителни природни промени. През Босфора нахлуват огромни маси океанска вода от топящите се ледници.

Тогава сладководното и под морското равнище езеро се превръща в Черно море. Но то за кратко време залива над 100 000 кв. м. от площта, която населяват жителите по тези места. Те вече са напълно организирано общество и драматичното събитие остава в паметта на оцелелите и потомството им. Вероятно точно от там и точно тогава започва митът за Библейския потоп.

По същото време народите в Месопотамия вече строят жилищата си от глина, а египтяните се научават да развъждат добитък вместо да ловуват за храна. Пирамидите все още не са построени. В Добруджа е малко по-различно. Наред със земеделието, жителите там вече обработват злато. Най-старото обработвано злато в света. Оттук започва и историята на град Добрич.”

Това е част от представянето на документалния фирлм „Добрич – градът на помирението“, заснет от Сергей Поляков.

Сега кинолентата, озвучена изцяло на английски филм, с български субтитри прави световна премиера, като ще бъде излъчена по телевизията за българите в САЩ - BG7TV, която е качена на най-големия кабелен и интернет оператор в Щатите – „Кейбълкаст“.

Филмът е създаден като част от поредицата „Световните градове на България“ и е първият художествено-документален филм за Добрич и региона, който представя историческата съдба на Добруджа от най-древни времена до съвременността.


В категории: Новини , Населени места , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки