Перперикон – най-посещаваният туристически обект в Кърджалийско


Перперикон – най-посещаваният туристически обект в Кърджалийско
Снимка: Евгени Динев
22 Януари 2017, Неделя


Българите продължават да са основната група туристи в тази част на Родопите. Интересен факт е, че нараства броя на индивидуалните посещения.

Автор: Десант

Изминалата 2016 година е изключително успешна за културния туризъм в района на Кърджали. Това заяви директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова. По нейни сведения, над 75 хиляди души са посетили само скалния град Перперикон. Това е ръст с над две хиляди души в сравнение с 2015 г.

Посещенията в Историческия музей пък са били близо 15 000.

Като успех  Даниела Коджаманова посочи увеличаването на посещенията в картинната галерия в Кърджали. Над 500 туристи са разгледали изключително интересната експозиция от картини на български майстори и на икони от 17, 18-ти и 19-ти век.

Наблюденията на музейните работници сочат, че българите продължават да са основната група туристи в Кърджалийския регион. Интересен факт е, че нараства броя на индивидуалните посещения.

Друга тенденция е иувеличаването на посещенията на родителите с децата им.Това подсказва, че българинът все повече изпитва необходимост да запознае децата си с богата и славна история на България.


В категории: Новини , Траки , Туристически обекти , Археология

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки