Песен на български език звуча на престижния фестивал Евросоник


Песен на български език звуча на престижния фестивал Евросоник
19 Януари 2017, Четвъртък


Изключителен успех отбеляза българската алтернативна рок група "Der Hunds"

Автор: Десант

Преди броени дни Der Hunds се завърнаха от Грьонинген, Холандия. Там те представиха страната ни на престижния фестивал Eurosonic-Noorderslag. Бандата имаше шанса да участва във феста, след като грабна две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио „Златна пролет“ с песента си „Спомен”.

В страната на лалетата момчетата от групата забиха 45 минути, като освен парчето, което отвори пътя им за холандската сцена, представиха и песни от новия си, трети албум, който предстои да бъде завършен съвсем скоро.

По време на фестивала над 230 групи от 40 националности свириха на над 40 сцени в многовековния старинен град Грьонинген. Концертът на DER HUNDS се състоя на 13-ти януари в клуб "Huise Maas" в центъра на холандския град. Четиридесет и пет минутният сет не подведе очакванията на публиката, изпълнила до край клуба", намиращ се в центъра на града.

Подобно на повечето участници и Der Hunds свириха за първи път пред многонационалната публика на фестивала "Евросоник". Основната идеята на фестивала е да се представят нови, многообещаващи изпълнители, доказани у дома, които да получат международна известност, като преминат извън границите на страната си .

Клубът "Huise Maas", в който свири  българската банда е един от най популярните и се намира в старата част на града. Особено е усещането от съчетанието на достолепното величие на архитектурата, съчетана с алтернативното звучене на рок музиката на Der Hunds.

Клубът разполага с две зали,  Der Hunds бяха в първата, непосредствено до входа, а от витрината зад сцената, също можеше да се наблюдава изпълнението на българските музиканти. Пред клуб "Huise Maas" се виеше опашка от хора, които търпеливо чакаха да влязат и да гледат българската група.

Респектиращо беше търпението им и това, че не се притесняваха от дъжда и силния, бурен вятър. А още по-интересен беше и фактът, че местни младежи от Грьонинген бяха слушали предваритено групата и знаеха текста на някой от парчетата.

Вече на софийска почва, но все още под въздействие на концерта вокалът на групата Боби Косатката сподели: В Грьонинген вали много, но това не спираше хората да изчакат реда си за групата, която са „набелязали”.

Явно имаше много хора, които бяха избрали нас и се бяха запознали с музиката ни от сайта на фестивала. Идваха много хора, които слушаха с интерес и внимание. Просто се усещаше как слушат музиката истински.“

Българската група представи парчета от целия период на съществуването си- от 2003-та година до днес. Der Hunds започнаха с композицията "Used to know", последва първият си сингъл "Mr.Blister", предпоследен бе най-новият сингъл - "Fire" от предстоящия албум на състава и за финал прозвуча "Swan song".

Интересно за публиката беше и изпълнението на песента „Спомен” на български. За момчетата от "Der Hunds" беше важно многонационалната публика на фестивала да чуе как звучи езикът ни.

Заредени с много позитивна енергия след грандиозното музикално събитие, момчетата от Der Hunds (Борислав Мудолов (Боби Косатката) - вокал, Мартин Евстатиев - бас, Калин Белчев - китара и Ивайло Петров (Пифа) - барабани се хвърлят стремглаво да довършват новия си трети албум. Той трябва да е готов през пролетта.


В категории: Новини , Репортажи , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки