Плевен посвещава 2017 г. на освобождението си от турско робство


13 Януари 2017, Петък


За честванията по повод 140-годишнината от Плевенската епопея е сформиран специален Организационен комитет, който до края на месеца трябва да излезе с конкретна програма

Автор: Десант

Кметът на Община Плевен Георг Спартански определи днес състав на Организационен комитет, който ще работи за подготовката и реализацията на честванията по повод 140-годишнината от Плевенската епопея, чиято кулминация ще се състои на 10 декември 2017 г., съобщава сайтът "Плевен днес". 

Членове на комитета са заместник-кметовете Милен Яков, Стефан Милев и арх. Невяна Иванчева, директорът на Регионалния военноисторически музей доц. Милко Аспарухов, д-р Володя Попов – директор на Регионалния исторически музей, директорът на ДКТ „Ив. Радоев” Васил Василев, Мирослав Минчев – директор на ХГ „Ил. Бешков”, председателят на СБХ – Плевен, Валентин Асенов, директорът на ПГПЧЕ Юрий Тодоров, главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов, полк. Николай Бешев – началник на Единния център за начална подготовка, началниците на отдел „Култура” и „ВО и протокол” Стефка Григорова и Светлана Костадинова.

До 25 януари всеки от членовете на комитета трябва да представи своите идеи и предложения в съответните направления, които ще бъдат обсъдени на заседание на 27 същия месец. Сред приоритетните задачи на комитета са изработването на мото и графично лого на честванията.

Освен 140 години от своето Освобождение, през 2017 г. Плевен ще отбележи по достойнство и 110 години от създаването на първата мемориална структура в Следосвобожденска България – „Военноисторически музеи” – Плевен, 40 години от построяването на Панорама „Плевенска епопея 1877 год.”, 135 години от смъртта на ген. М. Д. Скобелев и 10 години от откриването на неговия паметник в Плевен.

По повод значимите годишнини бе учреден и Инициативен комитет с участието на кметове на Плевен в различни периоди, народни представители от Плевенския район, интелектуалци, представители на бизнеса.


В категории: Новини , Общини , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки