Никой няма да пипа рекорда на Стефка Костадинова


Никой няма да пипа рекорда на Стефка Костадинова
09 Януари 2017, Понеделник


От международната асоциация на лекоатлетическите федерации отказаха да заличат всички спортни постижения до момента 

Автор: Десант

Рекордът на Стефка Костадинова няма да бъде анулиран. От международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) отказаха да заличат всички поставените до момента световни рекорди, както писахме преди броени, че съществува такова намерение.

Припомняме, че предсдесателката на БОК,  чийто рекорд в скока на височина от 209 см не е надминат и до ден днешен., направи остро изявление по този повод, посочвайки несправедливостта на идеята.

„Ако всички световни постижения бъдат анулирани, това ще се отрази и на онези атлети, които не са взимали допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си”, подчертават от международната организация.

Оттам не отричат, че е възможно преди години да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но са съгласни, че не бива да се наказват спортисти, които никога не са употребявали допинг и са реализирали успехите си с усилен труд и много отдаденост.


В категории: Спортен дух , Спортни новини , Личности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки