Търсят се двама стипендианти за обучение на остров Бали


Търсят се двама стипендианти за обучение на остров Бали
09 Януари 2017, Понеделник


Офертата е на посолството на Индонезия в България, а областите, в които ще се обучават щастливците са култура и изкуство, съобщават от пресцентъра на Община Велико Търново

Автор: Десант

Посолството на Индонезия набира кандидати за две стипендиантски програми в областите на изкуствата и културата - Darmasiswa 2017 и IASC – Indonesian Art and Culture Scholarship, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Младите хора следва да са завършили средното си образование в гимназия, да са на възраст между 21 и 30 години, да притежават и развиват артистичните си умения и талант.

Стипендиите покриват всички разходи: таксите за обучение, пътуването, включително стойността на самолетните билети, настаняването, локалния транспорт, здравната осигуровка. Осигурени са ежемесечни средства за свободно ползване. 

Стипендиантите ще се обучават в продължение на три месеца – от 6 май до 19 август 2017 г.

Занятията и заниманията ще се провеждат в центрове за културата и изкуствата, разположение в градовете Денпасар (остров Бали), Макасар (провинция Южно Сулавеси), Сурабая (провинция Източна Ява) и Паданг (остров Суматра). Одобрените кандидати ще живеят сред местното население, ще се запознаят с индонезийското културно наследство, характерните обичаи и изкуства.

Предвидени са и посещения до няколко исторически местности, както и изучаването на индонезийски език. 

Програмите са инициирани от индонезийските Министерство на образованието и културата и Министерство на външните работи. Те са предложени на Община Велико Търново от Посолството на Индонезия в България и са пример за ползотворното взаимно сътрудничество. 

Документите, необходими за регистрацията, се приемат в дипломатическото представителство до 30 януари за IASC и до 9 февруари за Darmasiswa 2017.


В категории: Новини , Културен Десант , Нашенци зад граница , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки