Лидия Ганева представя страната ни на Детската Евровизия под номер 6


Лидия Ганева представя страната ни на Детската Евровизия под номер 6
15 Ноември 2016, Вторник


Това стана ясно снощи, когато бе дадено началото на 14-то издание на конкурса на специална церемония

Автор: Десант

Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева ще представи страната ни под номер 6 в концерта на 20-ти ноември. Това стана ясно снощи, когато бе дадено началото на 14-то издание на конкурса на специална церемония. По време на откриващото събитие делегациите на всички 17 участващи страни преминаха по червения килим в театър „Маноел“ в малтийската столица Ла Валета.

Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) проведеният жребий определя директно първата и последна позиция на изпълненията, а за останалите участници става ясно в коя част на шоуто ще се представят.

Креативният екип на конкурса подреди изпълненията в следната последователност:

1. Ирландия
2. Армения
3. Албания
4. Русия
5. Малта
6. България
7. Македония
8. Полша
9. Беларус
10. Украйна
11. Италия
12. Сърбия
13. Израел
14. Австралия
15. Холандия
16. Кипър
17. Грузия

Лидия Ганева направи впечатление със стилния си тоалет, създаден специално за събитието от дизайнерката Радина Томчева (автор на детски облекла с българската марка FamilyHASKI). Красивата рокля носи духа на българските традиции, представен чрез стилизирана златна бродерия, която е характерна за женските народни носии.

Освен Лидия Ганева, в българската делегация участват Йоана Левиева-Сойър (делегиран продуцент „Специални проекти“, БНТ), Симеон Касабов (изпълнителен директор, БНТ) и Румяна Иванова (музикален педагог, „Арт Войс Център“, Пловдив).  Те пристигнаха в Малта в неделя и още същия ден 10-годишната певица се включи в записа на общата песен, която носи името на тазгодишното мото на конкурса „Embrace“ („Прегръдка“).

Лидия е един от четиримата изпълнители, на които бе поверена солова партия в химна на Детската Евровизия 2016.

В предстоящите дни българският представител ще има две репетиции и пресконференция за чуждестранните медии. Лидия, заедно с останалите участници, ще има възможност да се запознае с историята на Малта и да се срещне със свои връстници и фенове. 


В  Детската Евровизия 2016 участват 17 страни.

Концертът ще се проведе на 20-ти ноември в Средиземноморския конферентен център на Малта, който се намира в сърцето на старинната столица Ла Валета, с гледка към Голямото пристанище. Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа.

Шоуто тази година има съществена промяна и тя е свързана със системата за гласуване. По решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот ще отпадне. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита -  професионално и детско  (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна.

В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, като гласовете им е с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.


В категории: Новини , Репортажи , Културен Десант , Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки