Ентусиасти почистиха язовир „Порой“


Ентусиасти почистиха язовир „Порой“
14 Ноември 2016, Понеделник


Инициативата е на фейсбук групата „Риболов край Бургас“. Над сто чувала с отпадъци са събрали и извозили последователите й само за ден

Автор: Десант

"Риболов край Бургас" е група във фейсбук с близо 6000 последователи. В нея членуват любители риболовци, които си обменят информация за подходящи места, стръв, такъми, публикуват снимки с улова си от морето, реката, язовира.

Модератор на групата е 35-годишният бургазлия Димитър Николов. Той и всички останали нейни членове имат обща политика - да проповядват уважение към природата и да съхраняват нейните ресурси. Гръм и мълнии се стоварват върху всеки, за когото в групата се разбере, че лови маломерни риби и не ги пуска обратно във водата, че не си е купил риболовен билет, че не е спортсмен. Те редовно алармират за случаи на бракониерство.

През изминалия уикенд, по инициатива на модератора Николов, 25 бургаски любители риболовци се включиха в акция за почистване на язовир "Порой". Те напълниха и извозиха близо 100 чувала с отпадъци.

"Гордея се с всеки един от колегите и приятелите, които подкрепиха тази инициатива. Надявам се следващия път да се съберем много повече съвестни риболовци и природолюбци, за да покажем, че искаме да се наслаждаваме на хобито си сред чиста девствена природа!", каза Николов.

Членовете на групата призовават всички туристи, ловци и рибари винаги да събират отпадъците си и да възпитават от малки децата си да се грижат за природата. Те благодарят за съдействието на инж. Божидар Николов, който обезпечи акцията с материали за почистване и осигури джип с ремарке за извозване на събраното.

През декември в Бургас отново ще се раздава безплатен вестник, посветен на градския празник Никулден. Две страници от него ще бъдат запълнени с уникални снимки, предоставени от фейсбук групата. На тях очаквайте да видите някои от най-големите риби, уловени през 2016 г. в морето или сладководните водоеми на Бургас.   


В категории: Новини , Общини , Репортажи , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки