Капки срещу възпаления на очите в домашни условия


Капки срещу възпаления на очите в домашни условия
12 Ноември 2016, Събота


И още няколко рецепти срещу конюктивит

Автор: Десант

Вирусният конюктивит често се предизвиква от аденовируси, както и от вируси, причиняващи херпес и грип. Офталмолозите назначават специални капки за справяне с проблема, но има и народни средства, които помагат за излекуването на това, както и на други очни възпаления.

Рецепта 1: Приготвят се капки от сок от алое (1 част), разреден с топла вода (10 части). Капват се по 1-2 капки във всяко око 3-4 пъти на ден.



Рецепта 2: В 100 мл дистилирана вода се разтопява 30 г майски мед до пълното му разтваряне. Вечер разтворът се затопля и в очите се слагат по 3-4 капки. За около седмица не остава помен от възпалението.

Рецепта 3: Очите се промиват с концентрирана настойка от ситно нарязани или смлени корени от репей, приготвена като 2-3 с.л. от тях се заливат с вряла вода, така че дрогата да се покрие. Престоява около час и се прецежда.



Рецепта 4: Смесват се ламинария (вид водорасли) и листа от леска – по 50 г., и листа от живовлек – 70 г. От сместа се взимат 70 г и се заливат с 0,5 л вряла вода. Оставя се да преседи и се прецежда. Няколко пъти през деня очите се налагат с компреси, напоени с настойката, които престояват по 20 минути.



Рецепта 5: Правят се компреси с цветовете на синчеца, кат 2 с.л. от тях се заливат с 0,5 л вряла вода. Варят се 10 минути на слаб огън и отварата се оставя да престои 1 час. В менюто се включват ястия от черен дроб и се взима допълнително рибено масло.




В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки