Акве Калиде посреща туристическия сезон догодина с обновен облик


Акве Калиде посреща туристическия сезон догодина с обновен облик
10 Ноември 2016, Четвъртък


Археологическите находки в Акве Калиде край Бургас ще бъдат консервирани за следващите поколения, експонирани по интересен начин, а достъпността до тях ще бъде подобрена.

Автор: Десант

Повече от две хилядолетия минералните извори край Бургас са посещавани от монарси, рицари, занаятчии и най-обикновени хора от три континента. Някои от тях са пътували с месеци, за да се лекуват тук.

С течение на времето край изворите е възникнал цял град. Днес под земята лежат могъщи крепостни стени, храмове и интересни находки от няколко епохи.

През последните години се работи усърдно за разкриване и подходящо експониране на богатата археология. С тази поредна инвестиция ще бъде постигнато едно по-високо качество в предлагането на този обект на вниманието на туристи от страната и чужбина.

Планирано е изграждане на подходяща инфраструктура за лесен достъп до Акве Калиде - подходи, алеи, ново осветление, както и популяризация чрез въвеждане на съвременни информационни и комуникационни технологии.

Ще се консервират разкритите Източен ранновизантийски корпус на банята, античните и късноантичните водопроводи, фригидариумът (студен басейн) и малкият ранновизантийски басейн, част от фортификацията.


В категории: Културен Десант , Добри Вести , Туристически обекти , Археология

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Jonalyn
15.01.2017 08:32:35
0
0
Just the type of inhsigt we need to fire up the debate. http://tqckwpczfqc.com [url=http://tmnwpkp.com]tmnwpkp[/url] [link=http://jwrehzqfwq.com]jwrehzqfwq[/link]
4
Eve
14.01.2017 15:18:23
0
0
Thought it <a href="http://wiohwhw.com">woldnu't</a> to give it a shot. I was right.
3
Karcy
14.01.2017 09:37:07
0
0
That's an ineugions way of thinking about it. http://ewrasxgszm.com [url=http://gljagznzo.com]gljagznzo[/url] [link=http://ubvdydzwwfq.com]ubvdydzwwfq[/link]
2
Bobby
13.01.2017 02:54:11
0
0
<a href="http://rnysdqqx.com">Evroneye</a> would benefit from reading this post
1
Kaleigh
12.01.2017 22:12:30
0
0
It's much easier to unrsaetdnd when you put it that way!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки