Община Исперих си поръча джип за 70 000 лева


Община Исперих си  поръча джип за 70 000 лева
19 Август 2016, Петък


Исперихският край не е от най-процъфтяващите у нас – особено в инфраструктурно отношение.

Автор: Десант

Общината се е ширнала край южните склонове на Лудогорското плато – земята й е плодородна, природата й е очарователна, но въпреки че миналата есен исперихският градоначалник стана лауреат в категория „Развита инфраструктура" от конкурса „Кмет на годината 2015“, все още по улиците зеят дупки, а на места уличното осветление не работи поради липсата на крушки.
Причината за това окаяно състояние е тривиална – липса на пари. Което не пречи на новия общински кмет – независимият Бейсим Руфад, да си поръча чисто нов високопроходим автомобил „Фолксваген Тигуан 4х4“, криещ под капака си 150 конски сили или още 2000 кубика мощност.

Справка на колегите от разградския вестник „Екип 7“, направена в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, е установила, че луксозното возило ще струва на общината 58 241,83 лева без ДДС или 69 890,20 лева с данъка. Общата прогнозна стойност, зададена в обявата за „доставка на високопроходим автомобил за нуждите на Община Исперих“, е била 70 000 лева без ДДС.
Поръчката е спечелена от „Автотрейд“ ООД – Варна, която е гарантирала изпълнението на всичките техническите спецификации за колата, като изискванията са били около тридесетина на брой.

Джипът е оборудван с камера при движение на заден ход, USB вход, адаптивна система за ел.регулиране на окачването и допълнителна функция към електронната блокировка на диференциала, спомагаща за по-стабилното управление на автомобила в завой. В пакета влизат още алармена система, безконтактно централно заключване, предни ксенонови светлини, задно LED осветление, отопляеми предни седалки и дюзи на предното стъкло, мултифункционален кожен волан, алуминиеви джанти, осветление в краката на пътниците, возещи се отпред и пр.

За по-голямо удобство включването на фаровете, спускането на дясното странично огледало и затъмняването на вътрешното огледало за обратно виждане става напълно автоматизирано. Фолксвагенът е с електрическо прибиране на страничните огледала и интегрирано периферно осветление и функция „памет“, със сензор за дъжд, музикална уредба, както и система за самопаркиране.
Единствената екстра, от която се е лишил кметът Руфад, е коженият салон. Той скромно е поръчал за луксозния общински джип тапицерия от плат. На разположение на исперихския градоначалник са още и закупените от предишното ръководство на общината два шевролета – джип „Каптива“ и лек автомобил „Авео“.


В категории: Общини , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Jordanka Hristova
30.05.2018 09:24:37
0
0
Po novi novini ot 19.8.2016 godina niamate li?
2
Jordanka Hristova
30.05.2018 09:24:36
0
0
Po novi novini ot 19.8.2016 godina niamate li?
1
Jordanka Hristova
30.05.2018 09:24:23
0
0
Po novi novini ot 19.8.2016 godina niamate li?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки