Обратна връзка


Обратна връзка
19 Август 2016, Петък


Спасете парка в Малко Търново от животински набези


Градският парк в Малко Търново бе обновен наскоро, за проекта бяха хвърлени огромни суми. Откакто е приключил ремонтът, и млади, и стари, и майки с бебета и по-големи деца се събират там, защото е наистина красиво и свежо, а прохладата на дърветата е спасение от горещините.
Почти всеки следобед отивам и аз на разходка сред зеленината. Това, обаче, което наблюдавам от известно време, буди гняв, недоволство и обида.
Снимката, която виждате, е правена около 19,30 часа на 13 август т.г. От нея е видно, че някой ползва зелената трева в парка да си пасе кравите и биковете!

Друга вечер тук съм засичала да се разхождат необезпокоявани коне, магарета... всякакъв добитък. Заедно с бебешките колички, които буквално преминават покрай мръсотията, която виждате оставена след животните.
И това се случва в разгара на лятото. По това време на годината градът ни се посещава от много гости, туристи, а наближават и летните културни празници на Малко Търново.
Аз оставям този пост (в групата „Моят роден град Малко Търново“ в социалната мрежа „Фейсбук”, б.р.) на вниманието на служителите на общината, от които зависи това да не бъде допускано, както и на вниманието на всички родители, баби и дядовци, които водят малките си деца и внуци тук.

Крави редовно пасат и оставят екскременти и около паметника на преображенци в парка. Наскоро видях как възрастна женица посади цветя около него, защото родът й е свързан с Илинденско-Преображенската епопея. Всяка вечер носеше по две трилитрови шишета с вода, за да полее цветята. Днес видях, че кравите всичко са опасли.
Снощи пък наблюдавах как едно от животните с огромната си сила изкърти кошчето за боклук точно до параклиса, вероятно имаше хвърлена някаква храна вътре.
Жалка история!
Ако и вие мислите като мен, подкрепете ме като разпространите тези снимки, дано това помогне да предпазим от опустошаване прекрасния парк на Малко Търново. Дано компетентните органи също ги видят, за да предприемат мерки по издирването и сонкционирането на нарушителите, които пускат животните си на воля из алеите на градската градина.
Руска Попова,
Малко Търново


Отговор

Заинтригувани от случая, от „Десант“ потърсихме официалното становище на Община Малко Търново.
„Проблемът наистина е много сериозен, защото там няма заграждения, които да спират животните. Недобросъвестни стопани се възползват от този факт и понеже е суша и тревата навсякъде е прегоряла, пускат цели стада да пасат из алеите. Нас също ни боли за хубавия парк, в който сме вложили значителни средства. Предприели сме мерки да издирим собствениците на животните, на някои вече са им съставени актове. Не сме безучастни. Но сами, без помощта на гражданите, не можем да се справим“, коментира зам.-кметът на общината Тонка Стоева.
Сигнали от подобно естество постъпвали при нея буквално всеки ден. Но хората, които ги подават, после отказвали да станат свидетели.
„Г-жа Руска Попова знае много добре на кого са кравите и биковете. Вместо да пише във Фейсбук или до медиите, може да се обади на дежурните телефони в общината и да изчака, докато наш служител състави акт на място. Нали не очаква от нас да назначим специално хора на щат, за да пъдят кравите от парка?“ - допълни Тонка Стоева.


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки