Работният им ден


13 Август 2016, Събота


4 август (четвъртък) 15.00 ч. Премиерът Бойко Борисов е на посещение на авиобаза "Граф Игнатиево", за да гледа учение на специалните части към армията.


Пред репортерите той се оплаква, че гласеният за кандидат-президент генерал Румен Радев (който подаде оставка като шеф на ВВС) го бил излъгал.
„Съжалявам, че с Радев си загубих времето тогава. Той ми даваше дума, че няма интереси в политиката – точно обратното излезе. Значи е излъгал и мен, а обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път. Подведох се преди време за него, министър Ненчев ми казваше, че той е повече политическо лице, не е военен, но аз не му повярвах и сгреших – приятна игра му пожелавам. Но той не се показа като мъж, трябваше да си подаде оставка, когато беше приватизиран авиоремонтният завод „Авионамс”. Тогава щях да оценя постъпката му като изключително мъжка и генералска. Kато летец трябваше да знае, че двигателите на самолетите ще се ремонтират в Полша. Тогава трябваше да си хвърли оставката, а не сега“, нарежда Борисов. След това не пропуска да се заяде и със социалистите.
„Съжалявам, че 125-годишна партия стигна до там да нямат един партиец в БСП, един член на партията и да кажат - това е нашият кандидат за президент. Такава им е скамейката – нито един човек нямат, те се крият зад генерали. Ами, какво ще стане, ако ние примерно издигнем генерал Попов, който е началник на отбраната? Да разцепим армията ли искат, какво искат, а ?“, размахва пръст заплашително министър-председателят.

5 август ( петък), 10.30 ч. След като години наред се противопоставяше на руските енергийни проекти и изграждането на газопровода „Южен поток“, премиерът е решил да се подмаже на Москва. Във „Фейсбук“ той се хвали, че се обадил на руския президент Владимир Путин: „Обсъдихме създаването на работни групи, които да направят преглед на енергийните проекти между двете страни. След разговора станах голям оптимист. Путин беше много доброжелателен. Отчитайки съществуващите проблеми, предполагах, че разговорът ще бъде доста по-труден. В близко бъдеще може да започне и работа по строителството на „Южен поток", така и по перспективите на строителството на газоразпределителния център „Балкан“ и доставките на руски газ за него, тъй като да се решат тези въпроси без участието на Русия е невъзможно.“
Само час по-късно Москва опровергава фантазиите на българския министър-председател с категорично изявление: „Статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава предишният, работата по него е спряна.“


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки