Съветник от НФСБ алармира за скандална сделка в Община Марица


Съветник от НФСБ алармира за скандална сделка в Община Марица
Анастас Димитров ще сезира прокуратурата в Пловдив за скандална сделка за земя в село Динк
12 Август 2016, Петък


Родолюбците от „Национален фронт за спасение на България“ алармират за сериозни закононарушения в Община Марица. Общинският съветник от НФСБ в местния парламент

Автор: Десант

Анастас Димитров е изпратил писмо до областния управител на Пловдив Здравко Димитров със сигнал, че е нарушена процедурата за продажба на общинска земя от страна на общината.
Апетитният парцел, който е в размер на 850 квадратни метра, се намира в пловдивското село Динк и по предложение на местния кмет Йосиф Петров ще бъде продаден за строеж на жилища за социално слаби.

„Проблемът е, че цената, на която земята се продава, е три пъти по-ниска от пазарната. Освен това, единственият кандидат за купувач е новорегистрирана фирма, чийто собственик е дъщерята на кмета на Динк.
Въпреки явния конфликт на интереси и ощетяването на Община Марица и данъкоплатците, няма никаква реакция от пловдивската Областна управа. На моя сигнал бе отговорено с две седмици закъснение с нелепото обяснение, че вече е стартирана процедурата за продажба и не може бъде спряна без изрично решение на ОбС – Марица.

Това обаче не отговаря на истината, защото именно областният управител на Пловдив може да отмени всяко решение и да спре всяка процедура, гласувана от местния парламент“, заяви Анастас Димитров.
Той е категоричен, че ще сезира Районна прокуратура – Пловдив, а на следващата сесия на Общински съвет – Марица ще внесе докладна записка, с която скандалната сделка да бъде отложена до произнасянето на магистратите.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки