Обратна връзка


05 Август 2016, Петък


В „Десант“ може да се прочете истината за нашата история


Отдавна имам желание да изкажа моята, а и на другите читатели на в. „Десант“ благодарност за сериозните и верни публикации, свързани с историята на България и нейното незабравимо минало. Минало и история, които в последно време „медиите“ в тон с новоизлюпените „историци“ и унищожители на българското изтриват даже и от учебниците за основно образование, че и от музеите.
Ние, вашите читатели, се радваме на вашата любов към истината в българската история, която можем да прочетем в страниците на „Десант“ и възоснова на това сами да си направим изводите и заключенията.

Няма да се спирам на всичко публикувано във вестника за България и за народа й, за нашата история и за трагедиите на българите през последното столетие.
Изключително впечатление и радост ни достави статията на Диана Славчева (в. „Десант“, бр.25 и 26/16 г.), озаглавена „Какво разказват протоколите от Берлинския конгрес“ – едно трагично събитие през онези иначе радостни години за току-що вкусилия от свободата български народ, което и до ден днешен проклинаме и мечтаем да се промени. Събитие, поради което нашите деди и бащи проляха реки от кръв по родната земя или положиха костите си в незнайни земи. Но не успяха да възстановят милата България.

И кои са тези, които рязаха кървави късове от родината ни? Тези, които и днес желаят османлиите да са на Балканите. На Берлинския конгрес демагогът Ото фон Бисмарк (който заявява „Целта на конгреса е да се подложи на промяна договора от Сан Стефано“), лорд Биконсфилд (Бенджамин Дизраели) и британският маркиз Солсбъри предлагат как да се реже България, на колко парчета, къде да минат границите. Даже и Варна да се върне на Турция или даде на Румъния. Към тях се присъединяват и мижитурките Деспре и граф Андраши, че и турски и гръцки представители. Всички те са против Санстефанския договор, защото „диваците“ българи щели да унищожат гърците и езика им.

От статията става ясно, че на руската делегация и представители: Княз Горчаков и княз Шувалов, считана все още за победена страна след Кримската война, въобще не се вземат под внимание мненията им.
Е, България ще бъде рязана още два-три пъти. Та нали затова остров Кипър ще бъде подарък на кралицата от султана.
Не знам колко съвременни политици и историци ще прочетат този голям труд на г-жа Славчева. Но лично аз съм и много впечатлен, и благодарен. И бих желал по същия начин да бъдат публикувани във в. „Десант“ и протоколите от заседанията и договорите – като започнем от 1878 г. със Санстефанския, а също и Лондонския, Букурещкия, Ньойския, Парижкия.

А също и как Стамболийски чупи златното перо, как умира Захари Стоянов, заключен в хотела. Нека се намери място и за намесата на Сталин и Молотов и речта на Васил Коларов в защита на Родопите, Беломорието и България. Така че любезните читатели да знаят истината за българската история. Може би има и други тайни споразумения между съседни страни, като това на Сърбия и Гърция преди Балканската война и др.
Нека в. „Десант“ продължава да отстоява истината за България! Читателите ще ви бъдат благодарни!
Благодаря на редакцията, че помести във вестника моята статия „Ние от Корпуса на Глухонемите“, която стана достояние на много мои колеги и приятели и продължавам още да получавам отзиви за нея.
Балю Н. Калчев,
Бургас


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки