Бишкотена торта с бананово парфе


Бишкотена торта с бананово парфе
05 Август 2016, Петък


Изискан и лек десерт за горещите дни


Продукти:
2 пакета бишкоти
1 кофичка цедено кисело мляко
2 яйца
2 чаши пудра захар
1 пакетче краве масло
1 пакетче желатин
200 г заквасена сметана
2 банана
1 чаша прясно мляко или натурален сок
1 ванилия
1 чаша смлени орехи

Начин на приготвяне:
Кремът за пълнежа се приготвя като омекналото краве масло се разбива с 1,5 чаша пудра захар, след което към пухкавата смес се прибавят един по един двата жълтъка, а след това и цеденото кисело мляко и ванилията.
Отделно желатинът се накисва в малко студена вода, след което се доразтваря на водна баня. Белтъците се разбиват на пяна с останалата пудра захар и се разбъркват до получаването на хомогенна смес със сметаната. След това към сместа за парфето се прибавя единият банан, пасиран добре, и разтопеният желатин.

Взима се форма за торта и парфето се изсипва на дъното й. Бишкотите се нареждат изправени плътно една до друга около стените й. Върху сместа на дъното се подреждат също бишкоти, предварително леко натопени в прясно мляко или плодов сок. Отгоре им се сипва част от крема. После се нареждат резени от втория банан. Отново се сипва крем, върху който пак се нареждат бишкоти. Завършва се с крем, който се заглажда хубаво и тортата се слага в хладилник поне за 12 часа, за да се стегне. След това се изважда от формата и се посипва със ситно смлените орехи. По желание може да се украси и с друга декорация.

Ако не разполагате с форма за торта, може да се използва дълбока купа, която се покрива с домакинско стреч фолио и около стените й се нареждат бишкотите. В този случай на дъното й първо се сипва крем, после се редуват накиснати бишкоти, пак крем, банани, крем и бишкоти и накрая се изсипва парфето, като то заема и празните пространства между бишкотите (тъй като заради овала на купата те не могат да се наредят плътно край стените й).
След като престои достатъчно време в хладилника, купата се обръща върху тортена чиния и фолиото се отделя. Декорира се със смлените орехи или по желание с друга украса.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки