За 1 година са изгорели 11 локомотива


За 1 година са изгорели 11 локомотива
04 Август 2016, Четвъртък


Само преди няколко дни ръководството на БДЖ обяви, че за периода август-септември ще заменя влакове с автобуси поради липса на локомотиви.


Това безпрецедентно за 128-годишната история на дружеството решение е взето в пика на летния сезон, когато „Пътнически превози“ можеше, или по-скоро трябваше, да реализират най-много приходи.
Само за период от една година – от август 2015 г. до  юли 2016 г., преброихме 11 пожара в локомотиви
Очевидно ръководителите в БДЖ знаят за проблема, но действат на принципа „Има влак, може да се подпали, няма влак – няма да има пожари”. Тази логика обаче е пагубна от маркетингова гледна точка и вероятно цели отблъскване и на последните останали и най-верни клиенти на железницата, които не обичат/не могат да пътуват с автобуси по здравословни и др. причини (липса на достатъчно място, прилошава им, няма тоалетни и т.н.).

Смятаме, че проблемите в железопътния ни транспорт не са свързани само с превозвача, но и с инфраструктурните ремонти. Поради ремонти, точещи се с месеци и години, се спира движението на влакове по участъци от железницата. Това носи значителни загуби на дружеството, но ръководството предпочиташе да говори за кражби на гориво, вместо за огромните разходи за необходимите допълнителни локомотиви и мотриси заради спрените жп участъци.
По времето на Стефан Стамболов само за една година е построена жп линията Ямбол – Бургас. Век по късно реконструкцията й трае повече от 3 години с почти непрекъснати спирания на жп движението.
Гражданска инициатива за обществен
и релсов транспорт


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки