Обратна връзка


08 Юли 2016, Петък


Хроника на моралната криза в страната ни


Общоизвестна истина е, че всяко живо същество по своему си е егоистично, себично и се стреми в живота си първо да получава облагите от околния свят. Затова още от най-дълбока древност възникват непримирими, неразрешими противоречия, избухват конфликти, кръвопролитни войни, революции и какви ли не още социални ексцесии.
Комунистическата пропаганда тръбеше, че в буржоазното общество човек за човека е вълк, т.е. враг, а при социализма всички хора ще бъдат с равни права и задължения. И ще живеят като братя – без частна собственост, без алчност и без взаимна омраза.

Историята обаче показа докъде стигнаха на практика тези фантастични идеи, които бяха опровергани от самия живот. Комунизмът рухна почти навсякъде в света. Така в България отново задействаха законите на капиталистическото общество.
Но кои индивиди всъщност приватизираха банкрутиралите социалистически предприятия, кои станаха новите собственици, новите капиталисти? Не са ли пак бившите партийни величия?!

И тъй като техните огромни капитали трябваше да бъдат охранявани и опазвани от обеднелия до крайност народ, се появиха мутрите – дебеловратите момчета с тъмни очила и златни синджири и с тартори като Маргините, Галеви, Митьо Очите и пр. Към новоизлюпените бодигардове се присламчиха и освободените от демократичната власт криминални типове, бивши затворници и всякакви други представители на ъндърграунда. Постепенно бабаитите се превърнаха в новите ни „герои“.
Зачестиха престъпните действия, грабежите, отвличанията, убийствата. Последваха финансови кризи, пирамиди и ненаказани кредитни милионери. Ликвидираха се много банки, като венецът в тази поредица бе банкрутът на КТБ.

Постоянният стрес, денонощният страх на хората от обири и посегателства, откритата агресия по пътищата и във все по-опустяващите села породиха дълбоката апатия, безверието и разочарованието от толкова очакваната „демокрация“.
От някогашното здраво българско семейство и висок морал почти нищо не остана...
Единственият шанс да оцелее многострадалното ни Отечество е в идеята да се обединят тотално всички  родолюбиви сили и патриотични партии.
Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки