Календар на самочувствието през юни


01 Юни 2016, Сряда


Все още не можем да разчитаме на някаква стабилност на времето, която обикновено е характерна за предстоящия летен сезон. Отново могат да се очакват прояви,

Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

свързани с метеорологичните особености: разстройство на съня с потиснато настроение или обратното – повишена възбудимост (строго индивидуално, и то само за метеочувствителните хора). Някои биха могли да се оплакват и от общо чувство на неразположение, мигренозни болки и разбира се, болки в ставите. Не са изключени и чревни колики.
Ето защо през месеца се препоръчва употребата на лесно смилаема храна (особено вечер!).

Болковите оплаквания, по лекарско предписание, се отстраняват с обезболяващи средства.
И все пак юни е месецът, когато мнозина започват и прекарват своята годишна почивка. У нас за тази цел се предпочитат курортните места по Черноморието поради постоянната характеристика на климата, малка облачност, по-чист въздух и умерена температура.
Кои имат най-вече нужда от морелечение? Това са преди всичко хора със заболявания на ставите: хронични ревматични полиартрити, травматични артрити, състояния след счупване на костите.

Подходящи за морелечение са и извънбелодробните туберкулозни процеси (в хроничен стадий), повечето от хроничните гинекологични заболявания, някои болести на кожата, на дихателната система, кръвта и други.
Обратно – почивката край морето през този месец и започващия сезон трябва да се избягва от болните от сърдечносъдови заболявания, белодробна туберкулоза, възпаления на бъбреците и т. н.

Настъпващият сезон ни мами и със своите планински курорти. Те трябва да се предпочитат от туберкулозноболните, след прекарани тежки заболявания на дихателната система, от диабетици, алергици и други. Наши климатолози препоръчват Белмекен за лечение на хипертонична болест (І и ІІ стадий).


В категории: Горещи новини , Алтернативно лечение

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки