Къде да заведем децата на почивка


01 Юни 2016, Сряда


Местностите с височина до 500 метра над морското равнище имат полски климат. Главна негова особеност е, че няма сведения за вредност при ползването му.

Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

Той въздейства успокояващо и се препоръчва при туберкулозни, сърдечно-болни, анемични и нервни деца.
Обстановката в планините са характеризира с ниско барометрично налягане. Разликата в денонощните температури не е голяма. Планинският климат подобрява апетита и влияе добре на анемични и изтощени деца. За летуване обаче трябва да се избират места, добре запазени от ветрове и мъгли.
Планинските местности над 1000 метра не се препоръчват за летуване на деца до 1-2 години.

Морският климат обаче предоставя най-големи възможности за пълноценен отдих на децата. Той предлага множество природни фактори, които могат да се използват за закаляване на детето. За летуване на море се препоръчва да се водят децата от 2 години нагоре, като изключение правят нервните деца, децата с болни сърца, туберкулозните и изтощените. Особено благоприятно върху детските организми се отразява смяната на климата през лятото: средно 25 дни на море и след това един месец в планината.
Специалните грижи за децата през лятото не са каприз. Те са една необходимост, която ще ни осигури здрави и жизнерадостни малчугани през цялата година.


В категории: Горещи новини , Алтернативно лечение

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки