Обратна връзка


Обратна връзка
По чудо никой не е пострадал при срутването през почивните дни на част от тротоара край скандалния строеж
13 Май 2016, Петък


„Десант“ доказва, че има и независими медии


„Благодарим ви много за подкрепата и отразяването на нашите проблеми със скандалния строеж на огромен блок пред прозорците ни. Благодарим ви, че не ви е страх да покажете истината такава, каквато е, независимо дали тя нарушава нечий комфорт и интереси.
Благодарим ви, че ни доказвате, че има независими, безпристрастни медии.
България има нужда от това. Бургас има нужда от това. Ние имаме нужда от това.“

Инициативен комитет
Бургас, жк „Славейков", бл. 86, 87, 88

В продължение на няколко броя „Десант“ ви запозна с поредния случай на безобразно застрояване в бургаския жилищен комплекс „Славейков“. Живущите в тамошните блокове 86, 87 и 88, залепени един за друг в една голяма П-образна кооперация, сега се опасяват, че скоро ще бъдат лишени от гледката през прозорците си, следствие изграждането на по-малко от два метра пред тях на поредната нова сграда.
Както вече писахме, като инвеститор на строежа се води компанията „Балканбилдинг” ЕООД, чийто управител е съпругата на заместник-кмета по финансите в Община Бургас Красимир Стойчев – Валя Стойчева. Изпълнител на проекта обаче е фирмата „Елит билдинг инвест“ ЕООД, която според представителите на Инициативния комитет е свързана с майката на Валя Стойчева – Надежда Велчева.

Въпреки многобройните протести на живеещите в бл. 86, 87, 88, строителството на скандалния обект продължава с пълна пара и към днешна дата. Междувременно тротоарът, надвиснал над изкопа, където се изливат основите за новия билдинг и който почти непрекъснато е пълен с избиващата подпочвена вода, се срути през изминалите почивни дни и по чудо се размина без пострадали.
По думите на хора от Инициативния комитет на живущите в съседните блокове Община Бургас е подарила близо 160 кв.м тротоар на реститутите, с които имотът им да стане по-подходящ и изгоден за застрояване.


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки