Дежурство на повикване


05 Май 2016, Четвъртък


В началото на годината бях лекуван във варненска болница с диагноза „Аденокарцином на ректума“.


Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

След изписването ми ме насочиха към оперативно лечение, но аз не съм съгласен. Засега пия всякакви препарати, които съм намерил по реклами във вестниците. Какво лечение бихте препоръчали в моя случай.
Тодор Кунев,
с. Неново, общ. Провадия

Съвременната медицина на ХХІ век е категорична в това отношение и нашият читател фатално греши. Заместването на оперативното лечение с алтернативно – билки, хранителни добавки, хомеопатия и прочее недоразумения, ще бъде фатално не само за здравето му, но и за живота. Естествено операцията трябва да се извърши без забавяне от опитни специалисти, след което по тяхна преценка се прилага съвременно лечение: рентгенова терапия, химиотерапия или терапия с най-новите биотехнологични лекарства.

Писмото на нашия читател ни кара отново да обърнем внимание и да сигнализираме пред съответните компетентни власти за голямото поражение, което нанасят неконтролираните престъпни реклами, телевизионни предавания, писания по вестниците и т. н., които с търговска цел заблуждават доверчивите болни. В тази недостойна кампания за съжаление се включват и лица с медицински дипломи. Така един производител свали 10 пъти количеството активно вещество в една хранителна добавка, без да уведоми за това и без да промени показанията и цената на предлагания продукт, и то поради „печатна грешка“! Друг пък включи хинина не в активните, а в помощните съставки на един медикамент, без да предупреди за опасностите от токсичните му ефекти.

Един известен професор, с когото преди 25 години клинично изпитахме прословутата Сау Палмето върху 150 пациенти без ефект, днес горещо препоръчва наводнилите пазара хранителни добавки с нейното съдържание за много лечебни и полезни. И всичко това, естествено, се случва на фона на шума от финикийски знаци.
Та отново ще запитаме къде е Министерството на здравеопазването и неговата Изпълнителна агенция по лекарствата, къде е Българският лекарски съюз, къде са съсловните и несъсловните неправителствени организации, къде са депутатите лекари, къде е в крайна сметка СЕМ? Кабинет „Десант“ няколко пъти сигнализира за всичко това...


В категории: Горещи новини , Алтернативно лечение

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки