Обратна връзка


08 Април 2016, Петък


Незаконен строеж поставя началото на ново гето в София


Безхаберието на институциите в столичния кв. „Димитър Миленков” продължава. Преди три години само на 10 км от центъра на европейската столица София бе извършено масово убийство (тогава при междусъседска разпра, превърнала се в кървава вендета, бяха простреляни смъртоносно трима жители на квартала, а нападателят им се самоуби, б.р.).

Извършителят на саморазправата – 67-годишният Иван Калмуков, бе обиран преди това многократно, а семейството му с години бе тормозено от придошлите цигани. Междувременно той подава една дузина жалби, но така и не последва реакция от нито една институция. След което се стига и до престрелката през април 2013 г.
Тези мрачни събития така и се покриха с прах, а българската администрация продължава да си я кара постарому – ден да мине, друг да дойде!
От миналата година в нивите в землището на квартала едни цигани си вдигат дом – началото на поредното гето. Без разрешение за строеж, без ток, без наличие дори на питейна вода.

На всичко отгоре, собствениците на парцела се водят социално слаби и срещу този си статут ползват общинско жилище! Плащано, разбира се, от нашите данъци.
И срещу всичко това районната администрация нехае. Нехаят и от софийската община. Лозунгите по медиите, че се борят срещу нововъзникващите гета си остават поредната пиар акция.
Поредният абсурд в държавата ни – строежът на въпросната циганска колиба може да се види в края на кв. „Димитър Миленков”, непосредствено до езерото. Дали обаче ще се намери някой от отговорните институции да се разходи дотам и да го спре?!

Киро Гипсов,
София


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки